Wie zijn wij?

Wij zijn de familie Dijkstra. Hieronder zie je ons in Hongarije staan. Om precies te zijn in het Mescek gebergte.

In 2005 gingen we voor het eerst naar Hongarije op vakantie. We huurden de woning van de familie van der Heide in Ág, een dorpje 2 km verderop. We hadden een fijne vakantie en besloten om in 2007 weer te gaan.
Toen we in 2007 terug kwamen besloten we om toch maar een keer bij een makelaar te kijken. Van het een kwam het ander en we kochten een huis. Een beetje in een opwelling gekocht dus. Maar tot nu toe hebben wij er geen spijt van gehad. Het is een fijn huis om onze vakantietijd door te brengen. Met de bewoners in het dorp hebben we enkele contacten, hierdoor beleef je Hongarije op zijn best.
De omgeving van het dorp is landelijk en groen. Een eindje verderop ligt het Mescekgebergte, een prachtig gebied om doorheen te rijden maar ook om een fijne wandeling te maken.
Voor de dagelijkse boodschappen gaan we meestal naar Dombovar, dit dorpje ligt 15 km van Gerenyes, je kunt hier gezellig winkelen. In Gerenyes zelf kun je eventueel ook nog terecht bij een kleine Coöp-winkel. In het dorp bevindt zich ook nog een klein kroegje. Heel verrassend om hier eens een bezoekje te brengen.
Verder heb je 35 km van het dorp, de stad Pecs. Een echte aanrader om deze stad te bezoeken. Iedere week is hier op zondagochtend een markt. Je kunt daar terecht voor heel veel spullen, van groenten en fruit tot dieren!
We gaan op echte warme dagen ook wel eens naar het meer van Orfu. Je hebt hier een klein strandje bij. Verder zijn er waterfietsen te huur en kun je er terecht voor een hapje en een drankje. Genoeg om je een dagje te vermaken.
Hongarije is voor ons een tweede thuis geworden met gastvrije mensen. Je zult verbaasd zijn wat dit land te bieden heeft!